Pipacs csoport

A pedagógusok neve:  Regősné Mikita Tímea, Szigetiné Mikita Anett

Nevelőmunkát közvetlenül segítő: Horváth Ferencné (Ildikó)

A csoportban a gyermekek száma: 23 fő

A csoport összetétele:

3-4 éves 4-5 éves 5-6 éves 6-7 éves
fiú 7 1 1 2
lány 6 1 3 2
Össz.: 13 2 4 4

A csoportszobánkban a piros és a fehér szín dominál. Dekorációnkat igyekeztünk letisztult, ízléses formában elkészíteni. Kiemelt helyet kap a három művészeti sarok, melyben a gyermekek szeretetben, bensőséges, családias hangulatban tölthetik mindennapjaikat.

A gyermekek egyéni sajátosságaikat figyelembe véve alakítottuk ki az egyes játéktevékenységeket. (konyha, építősarok, babázós rész). Bővítettük ügyességi, fejlesztő játékainkat. Olyan szokásokat alakítottunk ki, hogy a gyermekek nyugodtan, zavartalanul tudjanak egymás mellett játszani. Biztosítjuk építményeik akár több napi építését, bővítését. Figyelünk egymás munkájára, segítjük, megbecsüljük.

Csoportunkban kettő SNI és egy BTM kisgyermek jár. Nagyon fontosnak tartjuk egymás elfogadását, segítségét. A mi csoportunk „egy kis család”. Így szeretjük egymást, ahogy vagyunk. A konfliktusokat megbeszéljük, megtanulunk bocsánatot kérni és megbocsátani.  Mindig minden körülmények között szeretni egymást, várni egymásra.

Kedvenc tevékenységünk a rajzolás, gyurmázás, festés. Ezt a területet a beszoktatós kicsikéink is első perctől kedvelik, nincs olyan nap, hogy valami „remekmű” ne készülne. Örömmel építenekvagy legóznak az asztalnál.

Mindennapos torna tevékenységünket a teraszon végezzük. Kis izgő- mozgó csoportunk nagyon kedvelt tevékenysége.

Igyekszünk jó idő esetén minél többet az udvaron lenni. Szülői felajánlásoknak köszönhetően sok és változatos udvari játékaink is vannak.

Nevelési programunkban a testvéri összhangnak köszönhetően a pedagógusok szervezett, színes és változatos programokat nyújtanak a gyermekeknek, melynek megvalósulását köszönjük a szülőknek.

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.