Nevünkhöz méltóan Mi vagyunk a legszebbek és a legkisebbek az óvodában.

A 2016/2017-es nevelési évben 24-en kezdtük az óvodát. Az első hónapokat ismerkedéssel töltjük. A beszoktatási időszakban igyekszünk megismerni egymást, a felnőttek nevét, saját és társaink jelét. Felfedezzük a játékok birodalmát, mit hogyan kell használni, mi hol van az épületben, és meddig tart a mi udvarrészünk, ahol kedvünkre játszhatunk. A csoportszobában mivel és hol lehet játszani.

Néhány gondolat az egyik óvó nénitől:

Dr. Kovács Zoltánné, Anikó néni

Mindig fontosnak tartottam, hogy a gyermekek megszeressék az óvodát, és a szülők biztonságban érezzék gyermeküket. Igyekszem megteremteni a gyermekek fejlődéséhez szükséges egészséges és esztétikus környezetet. Célom, hogy sokoldalú képességfejlesztéssel, elősegítsem a gyermekek harmonikus fejlődését. Szívem mélyén remélem, hogy felnővő óvodásaim boldog és sikeres felnőttként szeretettel gondolnak majd vissza a csömöri óvodára és az együtt töltött szép időkre. Ők is azt gondolják majd az óvodáról, amit Robert Fulghum fogalmazott meg és én magam is hitvallásomnak vallok:

Már az óvodában megtanultam mindent, amit tudni érdemes:

„Azt, hogy hogyan éljek, mit tegyek, mind az óvodában tanultam meg.

Ossz meg mindent másokkal! Ne csalj a játékban! Ne bántsd a másikat! Mindent oda tégy vissza, ahonnét elvetted! Rakj rendet magad után! Ne vedd el a másét! Kérj bocsánatot, ha valakinek fájdalmat okoztál! Evés előtt moss kezet! Húzd le a vécét! A frissen sült sütemény és a hideg tej tápláló! Élj mértékkel! Minden nap tanulj, gondolkodj, rajzolj, fess, énekelj, táncolj, játssz és dolgozz egy keveset! Délutánonként szundíts egyet! A nagyvilágban óvatosan közlekedj, fogd meg a társad kezét, és ne szakadjatok el egymástól! Ismerd fel a csodát!”

Néhány gondolat a másik óvó nénitől:

Rónyainé Nagy Beatrix, Bea néni

Fontosnak tartom, hogy a gyermekek az óvodát minél „zökkenőmentesebben”, minél gyorsabban elfogadják, megszeressék, hiszen sok időt töltenek velünk. A szülőkkel közösen, karöltve készítjük fel őket az életre.

Az én hitvallásomat Ornella Fiorini írja le jól:

„Nagy szárnyakat szeretnék adni neked, hogy szállj, erőseket, mint a karvalyé, hogy a szabadság magasságában könnyű szárnyalással lebegni tudj, és siklani az élet színein át, a csendben meghallani a szelet, és minden szót, melybél mesék születnek.” (Ornella Fiorini: Lányomnak)

Én ugyanilyen „szárnyakat” próbálok a gyerekeknek adni, hogy elindítsam őket az „életbe”.

Dajka néni: Hanzl Ildikó, Ildikó néni

This template supports the sidebar's widgets. Add one or use Full Width layout.